Etusivu > Näyttely > Sisältö
Miten valita 3D metalli paino-tekniikka
Apr 29, 2016

Lisäaineen manufacturing (AM), tunnetaan myös nimellä 3D-tulostus 2000-luvun valmistus vallankumouksellinen eleitä pelata ensimmäistä kertaa, ja vähennetään tyhjä Poista ylimäärä valmistustavasta, metal AM yksi kerros tapa luoda toimiva lopputuotteiden tai tuotteen ominaisuuksia. Tämä pinoaminen menetelmä on vähemmän valmistusmenetelmien tarjoaa monia etuja, kuten lisääntynyt joustavuus parantaa tuotteen suorituskykyä, vähentää aikaa markkinoilla, alhaisemmat tuotantokustannukset ja laajennettu käyttöikä. Nämä edut-Käyttötekniikka AM käytetään elinkaaren tuote, uusien tuotteiden kehittämiseen ainakin valmistus, korjata tuotteen.

Käytä jauhe metal AM, uusia tuotteita voi hyödyntää vähentää valmistus on vaikeaa tai mahdotonta saavuttaa materiaalin ominaisuuksia ja geometria. Uutta materiaalia voidaan tehdä sekoittamalla kahta tai useampaa jauhe muodostaa uusi seokset ja yhdisteet tuotettu erityinen suunnittelu haasteisiin. Yhdistelmä jauhe myös rakentaa vähitellen muutosprosessissa perustaa toiminnallinen luokitus korroosio, väsymys, murtuma ja stressiä murtumia Vältettävät materiaalit.

Lisäksi olen tekniikka voidaan 3D painettu metallia osiin, joiden sisäinen syvennys, esimerkiksi jäähdytys-kanavan. AM menetelmä valmistaa osia erinomaisista mekaanisista ominaisuuksistaan. European Aeronautic Defence ja tilaa yritys (EADS) high-cycle väsymys Kokeile ohjelmaa arvioimaan Optomec linssin ominaisuuksia titaani näytteitä 3D tulostus mekanismi. Mekaaniset ominaisuudet näytteistä löytyy yleensä sama kuin taonta EADS metallien ja väsymys ominaisuudet ilmailu standardien mukaisesti. Eri virastojen testata muut linssi 3D painettu metallia ottamatta ruostumatonta terästä ja Super metalliseokset kuten nikkeliä (Inconel).

Perinteinen tapa vähentää valmistus yleensä liittyy vaiheet ja liittyvän kysynnän tuotantohyödykkeistä, logistiikka ja olen yksi jatkuva toimenpiteet ontologia, mikä alentaa niiden osan tai tuotteen ominaisuudet ja aikana aika- ja kustannussäästöjä kokonaisuutena. Lisäksi koska olen laki-d CAD malli suorakäyttö ilman työkaluja käytetään prototyyppien tai valmistus, joten voidaan vähentää kustannuksia ja aikaa markkinoille uusia malleja tai design tarkistamista. Lisäksi tarvittavat alueet AM-menetelmää sink korvaavien aineiden suhteen, niin voit vähentää jätettä. Tämän materiaalin avulla korkea arvo (esimerkiksi titaani ja superseosten) ovat erityisen tärkeitä, koska erityisen tärkeänä tehokkaan käytön materiaali tällä alalla.

Ilmailu-ja avaruusteollisuuden BTF (ostaa Fly) korko määritellään materiaalitehokkuuden, sen suhde alkio paino raaka-villaa valmis paino osat. Taivaallinen tietämyksen mukaan tavalla vähentää valmistus, ilma engine makers sanoa yksinkertaiset osat 85 % materiaalia jätteiden ja monimutkaisten aineellista tuhlausta on jopa 95 %, joten olen lentokoneiden moottoreiden valmistajat säästää materiaalia haluat käyttää tuottavat näitä arvokkaita osia. Jotkut yritykset jopa oikeuden sekoitettu alentuneet menetelmällä ja valmistusmenetelmien jotta koko käyttää kunkin tavan edut esimerkiksi tarvittava aika rakenne ruostumaton teräs sähköisen Shell, 52 viikkoa perinne valu alas 3 viikkoa AM laki.

Olen myös käyttää tuotteen elämän ja korjaus vahinkoa Aktiiviset komponentit esimerkiksi, sijaitsee Yhdysvaltojen Anniston Army Depot Alabamassa käyttäen AM komponentteja korjaus moottorin Abrams M1 säiliöt, M1 säiliö moottorit (esimerkiksi Honeywell AGT1500) toimi aavikon ympäristön, joten kokea äärimmäisen kulumista ja edellyttää lyhyen huollon. Koska vääristäviä vaikutuksia aiheuttama korkea lämpötila hitsauksen, tekee vaikeaksi AGT1500 moottorin osat korjaus perinteisten menetelmien jos AM menetelmää korjaus, erittäin keskittynyt laser valo energiaa ja jauhe metal oikein lähetetään alueelle voi korjata, voit vähentää kuumuudelle kärsiville zone (lämpö vaikuttaa alueen, HAZ) ja korjata moottorin osia.

Turbiini moottorin osien korjaus tehdään yleensä kuluminen vaurioita siiven pinta-ala (esimerkiksi kärki) tai jotka eivät ole tehokkaita väsymys lastaus (esimerkiksi kompressori lavan etureunan alue). Koska osa sisustustrendit kohti integroitu terän roottorin (kiinteästi-pyörittämään-roottorit, IBRs) tai roottori levy (Blisks tai Blade/disk) vähentää painoa ja parantaa moottorin tehokkuutta, nämä osat suuria kysymyksiä korjaus. Perinteinen levy, jos levysoitin (vaihe) on vahingoittunut tai kulunut, se voidaan korvata kohtuulliseen hintaan.